Uzbekistan 7 Days 6 Nights

HARI 1/ JUMAAT: KUALA LUMPUR - TASHKENT (MDP/MM)

Berkumpul di KLIA jam 11.00 untuk check in, berlepas ke Tashkent dengan penerbangan HY554. Tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Tashkent disambut representatif kami di kawasan perjumpaan lapangan terbang dan transfer untuk makan malam di restoran tempatan, daftar masuk hotel, istirahat dan bermalam di Tashkent.

HARI 2/ SABTU: TASHKENT - BUKHARA (SP/MT/MM)

Sarapan, transfer ke Airport untuk ke Bukhara, tiba di Bukhara lawatan ke. Kemudian lawatan ke makam Ismail Samaniy, Chashma Ayub, Masjid Bolo-Hauz (masjid tiang 40) Bukhara Citadel Ark Fortress. Makan tengahari di restoran tempatan. Lawatan ke Kompleks Poi Kalon, Menara Kalon, Masjid Kalyan dan Madrasah Mir Arab. Beli belah cenderamata di Trading Domes. Makan malam di restoran tempatan. Bermalam di Bukhara.

HARI 3/ AHAD: BUKHARA - SAMARKAND (290 KM, 4 JAM) (SP/MT/MM)

Sarapan pagi, perjalanan ke Samarkand. Dalam perjalanan singgah di Kompleks Syeikh Bahauddin Naqshabandi (makam) Pengasas Tariqat Naqshabandi juga ahli sufi terkenal Berhenti makan tengahari. Tiba di Samarkand ke restoran tempatan untuk makan malam. Istirahat dan bermalam di Samarkand.

HARI 4/ ISNIN: SAMARKAND (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di hotel. Lawatan ke Registan Square (di kelilingi oleh Madrasah Ulugbek, Tilla-Kori dan SherDor). Makam Gur Emir (Amir Timur) Makan tengahari di Samarkand Pilav Center. Ke Kompleks makam unik, ziarah Shakhi-Zindeh (makam Qusam Ibnu Abbas, sepupu Rasulullah SAW). Masjid Hazrat Khidir dan ziarah makam bekas Presiden Uzbekistan Islam Karimov. Makan malam di restoran tempatan. Bermalam di Samarkand.

HARI 5/ SELASA: SAMARKAND - TASHKENT (SP/MT/MM)

Sarapan di hotel. Lawatan ke Kompleks Imam Al Bukhari dan ziarah makam Imam Al Bukhari. Ke Balai Cerap Ulughbek tempat ahli astronomi Islam yg terkenal, Masjid Bibi Khanum dan Siab Bazar, bazar masyarakat tempatan yang menjual pelbagai produk tempatan. Transfer ke Tashkent dengan kereta api laju Afrosiyab 17:30 19:40, tiba di Tashkent makan malam di restoran tempatan, bermalam di Tashkent.

Hari 6/ RABU: TASHKENT - CHIMGAN - TASHKENT (SP/MT/MM)

Sarapan di hotel. Transfer ke Gunung Chimgan. Tiba di puncak Beldersay dengan lif kerusi, nikmati pemandangan di atas gunung sambil berjalan dan mengambil gambar. Turun dari gunung singgah makan tengahari di restoran tempatan di kawasan pergunungan. Singgah di Charvak Lake untuk masa bebas melakukan aktiviti air (ikut musim). Kembali ke Tashkent, membeli belah di Chorsu Bazar, makan malam di restoran tempatan, bermalam di Tashkent.

Hari 7/ KHAMIS: TASHKENT- KUALA LUMPUR (SP/MT/MM)

Sarapan pagi. Lawatan ke Kompleks Khasti Imam, Masjid Tilla Sheikh, Muzium Al Quran "Uthman Quran" salinan Al-Quran tertua di dunia yang bermula dari kurun ke 8. Al-Quran adalah milik Khalifah Uthman Ibnu Affan, Khalifah Ketiga (dari empat khalifah yang benar yang menggantikan Nabi Muhammad SAW). Madrasah Barak Khan. Merasai menaiki Tashkent Metro (kereta api bawah tanah) satu satunya kereta api bawah tanah di Central Asia. Makan tengahari di Tashkent Pilav Center. Ke Masjid untuk solat Zuhur, aktiviti bebas membeli belah di Mall Samarqand Darvoza, makan malam dan Transfer ke Tashkent International Airport untuk keberangkatan pulang. Jam 11.35 malam berlepas ke Kuala Lumpur.

HARI 8 : RABU / TASHKENT - KUALA LUMPUR (MDP)

Sarapan awal pagi , daftar keluar hotel, dibawa menuju ke Lapangan Terbang Antarabangsa Tashkent. Berlepas ke Kuala Lumpur 07:55 pagi dengan pesawat HY551. Tiba di KLIA jam 6.30 petang.
 
 •    Airport Transfer
 •    2 Star Hotel Facility
 •    Private Transport + Driver + Gas
 •    Flight Ticket
 •    Meal
 •    Lugggage
 •    Travel Insurance
 •    Visit Ticket
 •    RM100 Deposit/pax
 •    Deposit must be paid 2 weeks before departure date
 •    Non-refundable deposit
Borobudur Temple
Prambanan Temple
Regular Rp.420,000/head Rp.420,000/head
   
Gunung Merapi Lava Tour
Timang Beach
Jeep Rp.450,000/Jeep (max 4 person) Jeep Rp.350,000/Jeep (max 4 person)
   
Kali Biru
Sultan Palace
Jeep Rp.450,000/Jeep (max 4 person) Rp.15,000-Rp.25,000/head Include Camera or Smartphone license
   
Taman Sari Water Castle
Gereja Burung
Rp.2,500/head Rp.25,000/head
   
Candi Ijo
Candi Boko
Rp.10,000/per pax (Open till 5pm) Rp.375,000
   
Umbul Ponggok
Pinus Pengger
Jeep Rp.25,000/pax Jeep Rp.350,000/Jeep (max 4 person)

Contact Us

 • Address: Lot #7, Ground Floor, Recreational Building / Technoflex Technology Park Malaysia,
  57000 Bukit Jalil, Kuala Lumpur

 • Phone: +6019 622 5100 / +603 8994 9988 / +603 8994 9933

 • Email: ticketing.trips4u@gmail.com